Åter till
första sidan

 

 

 

 

 

Om Lena Kallenberg

Aktuellt

Verklista

Föreläsningar

Priser och stipendier

Stadsvandring

Böcker till försäljning

Kontakt


070-536 39 74

 

Böcker till försäljning, porto tillkommer.

Slussen kortprosa pocket 50 kr

Tre generationer, tre berättelser kring Slussen i Stockholm i vår samtid.

 

 

 

 

 

Barnens småkrypsbok inbunden 60 kr

 

Ge plats åt örnen! inbunden 60 kr

 

Boken om urmänniskan inbunden 60 kr

 

Rackarns dotter inbunden 50 kr

Året är 1844. Siri är dotter till rackaren, bödelns dräng. De bor i Rackarbergen söder om Skanstull. I skuggan av den höga galgen går de osaliga som avrättats igen om nätterna. Siri är tolv eller tretton år, hon vet inte riktigt. Hon vill bort från bödelsstugan, lär hon sig bara skriva och räkna i den nya folkskolan ska hon nog klara att försörja sig, trots att hon är flicka.
En spännande och färgstark berättelse som kunde varit alldeles sann. Från ca 10 år.

 

Apelsinflickan inbunden 100 kr

Lena Kallenberg har kallats "kvinnornas Per-Anders Fogelström" för denna starka och gripande roman om unga kvinnors situation i 1880-talets Stockholm. Apelsinflickan är inte bara ett skakande tidsdokument, utan samtidigt en ursinnig anklagelse mot samhällets bild av flickorna som levde på samhällets botten. Boken har blivit en brandfackla i dagens diskussioner om legaliserad prostitution.

 

Stockholmskärlek pocket 70 kr

Fristående fortsättning på Apelsinflickan.
Signe rör sig i flera olika, konturskarpt tecknade miljöer i 1880-talets Stockholm. Hon kommer i kontakt med änglamakerskor och barnhemmets ammor, med de radikala konstnärskretsarna kring August Strindberg och de allra fattigaste på Qwastmakarebacken där hon bor.

 

Coola krogen pocket 30 kr

Gloria möter en tuff värld i restaurangbranchen i form av dålig arbetsmiljö och hårda villkor men också skratt och gemenskap. Svarta affärer gäller såväl mat och dryck som droger och personal.
Författaren har under en längre tid granskat branschen inifrån och boken bygger på verkliga händelser.

 

Elena och Europa inbunden 160 kr
Europa i en snar framtid år 2014. Marek och Elena lever med sin son i Polens koldistrikt. När Marek svartlistas på grund av en demonstration på Opel Polska börjar han arbetspendla till Sverige. Först jobbar han svart som bärplockare, senare vid ett starkt försenat tunnelbygge. Efter en arbetskonflikt där hänger terroriststämpeln tung över de maskande arbetarna. I Polen kämpar Elena för att klara vardagen ensam sedan deras son har fått KOL, en kronisk lungsjukdom. Tillsammans med andra mammor till KOL sjuka barn i Polen, Tyskland och Tjeckien engagerar hon sig i en proteströrelse mot Vattenfalls brunkolsbrytning i området. För Elena blir detta en meningsfull utväg som ger henne hopp om en ljusare framtid.
Elena och Europa ljudbok 160 kr